PRVA ECO SANDWICH KUĆA

Faza izgradnje: 100%

Obiteljska kuća, nalazi se u zelenom kvartu Koprivnice, zona Lenišće – istok. Kuća je projektirana s tri stambene jedinice površina od 73 m2, 97 m2 i 110 m2, ima 5 parkirališnih mjesta te vrt koji je projektiran na način da svaka stambena jedinica može imati svoj vrt.

Projektant idejnog rješenja i glavni projektant je Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh., profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kuća ima naziv PRVA ECO SANDWICH KUĆA  jer su fasadni zidovi izvedeni od novog, jedinstvenog, predgotovljenog, ventiliranog, betonskog sendvič panela naziva ECO SANDWICH PANEL. Panel je velikog toplinskog otpora izrađen od recikliranog betona i reciklirane opeke s toplinskom izolacijom od ECOSE mineralne vune. U njenoj gradnji ostvarena je prva aplikacija ovog inovativnog proizvoda.

Projekt ECO SANDWICH PANEL (Energy Efficient, Recikled Concrete, Sandwich Facade Panel) je prihvaćen za financiranje kao jedan od 47 projekata u konkurenciji od ukupno 280 prijavljenih projekata iz cijele Europske unije u okviru programa CIP Eco-Innovation. Rezultat je suradnje partnera na projektu Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tvrtke Beton Lučko d.o.o., Knauf Insulation d.o.o. i Eurco DD.